Életvitel felsőfokon

Életünk percekből, órákból, napokból, hetekből épül fel… A mindennapi rutin életünk szerves, automatikus része. Könyvek, előadások, hanganyagok tucatjai kínálják a különböző alternatívákat a helyes életvezetés tekintetében. Sőt az életvezetés, az életvezetési tanácsadás külön szakmává, területté fejlődött az elmúlt évek során. A tanfolyamon elhangzó ismeretek és gyakorlatok segítenek eligazodni az életvitel útvesztőiben, hogy mindennapjainkat harmonikusan és szeretetteljesen élhessük. Életünk a mindennapi kérdések, megszokások kis kirakódarabkáiból áll össze teljes képpé. A 21 század rohanó világa pedig igyekszik elvonni a figyelmünket arról, ami igazán fontos…

Az állandó rohanás mögött felmerül néhány alapvető fontosságú kérdés: Fordítunk-e kellő figyelmet arra mit mikor, hogyan és mivel eszünk? Tisztában vagyunk-e vele mire van szüksége a testünknek, hogy zavartalanul tudjon működni? Hova rohanunk állandóan? Miért nincs időnk semmire, amire szeretnénk, hogy legyen? Tisztában vagyunk-e a természet fontosságával, erejével, erőivel? Rendelkezünk-e reális, valós önképpel? Fordítunk-e kellő figyelmet a rendszeres testmozgásra? Van-e elegendő időnk a saját töltődésünkre, szórakozásunkra, pihenésünkre?
A bölcsek tanítása szerint az egyik első és legfontosabb dolog, amit meg kellene tanulnunk az, hogy különbséget tudjunk tenni… Jó és rossz, valós és valótlan, igaz és hamis, fontos és jelentéktelen között. A kritikus pillanatban a kérdés mindig csak a két tényező között merül fel: szeretet vagy félelem? Mi motiválja, irányítja gondolatainkat, érzéseinket, cselekedeteinket. A tanfolyamon elhangzó javaslatok az ősi bölcsességgel összhangban és a legújabb kutatási eredményekkel tökéletes harmóniában szelíd, mértékletes és praktikus tanácsokkal látnak el bennünket, hogy életünk szeretetben, békében és harmóniában teljesedhessen ki.

A tanfolyam során a következő témakörökre térünk ki:

  • Táplálkozás: módszerek, útmutatások, étrendek, étrend-kiegészítők, vitaminok , sav-bázis egyensúly, preferálandó és kerülendő élelmiszerek, helyes étkezés, a táplálkozás fontossága az egészség helyreállításában és fenntartásában. Tisztítókúrák.
  • Testmozgás: tudatos testhasználat, testkontroll. A helyes testmozgás fontossága és szükségessége.
  • A természet és az ember kapcsolatának fontossága (természetesség, ember a természetben és a természet az emberben)
  • Időgazdálkodás, prioritások
  • Társas kapcsolatok
  • Tudatosság, tudatosodás
  • Pihenés, töltődés, szórakozás
  • Önbizalom, önkép, hitelesség

A tanfolyam elvégzése után mindenki egy használható alapot kap, mellyel életét harmonikus mederbe terelheti és a szerető bölcsesség tudatosságában élheti mindennapjait. A tanfolyam menetéről a részletes információkat a jelentkezők e-mailen kapják meg.

Oktató: Balogh Béla, Matolcsi Zoltán
Helyszín: Piliscsaba, Álomvölgy
Tanfolyam díja: 10.000.Ft

A tanfolyam tematikája, anyagai, leírásai és témai Balogh Béla és Matolcsi Zoltán szellemi tulajdonát képezik. Használatuk csak előzetes engedélyével lehetséges.

Kérjük ügyeljenek az adatok pontos megadására! Köszönjük!